Klik links onder "listen", om de nummers te beluisteren
cover-back

Eind jaren 70 onstond het Woerdense bandje "Action". Deze naam stond toevalig al op het drumstel, dus dat was lekker  makkelijk. Hans speelde gitaar, leerde dat z'n broer Paul. Hij  leerde ook Johan de grondbeginselen van de bas. Tim leerde zichzelf drummen en Rob nam de zang van Johan over, af en toe begeleid door Elaine. Het eerste drumstel was zelfgemaakt. Uit de bouw gejatte rioleringspijpen werden doorgezaagd en bespannen met plastik-folie. Na verloop van tijd kwam er een echt drumstel en werden ze steeds vaker gevraagd voor optredens en begonnen plaatselijke bekendheid te krijgen. Optredens buiten de stad volgden al snel. De muziek is recht toe recht aan, weinig akkoorden, simpele  teksten, couplet en refrein. Tijdens het spelen werd vaak ge´mproviseerd waardoor de nummers elke keer weer net iets anders klonken.

Het repertoire bestond hoofdzakelijk uit eigen nummers
 De muziek en teksten werden  geschreven door Hans en verder uitgewerkt door de rest van de band. De laatste optredens waren ŔŔn groot feest. Helaas stopten ze op het hoogtepunt van hun roem. Een goede oefenruimte was niet meer voorhanden en studies noodzaakten enkele bandleden te stoppen.

 

 

 


 

Zo'n 15 jaar geleden is er een opname gemaakt tijdens de laatste oefen sessie  (sinds jaren) voor een reunie concert van jeugdsocieteit K'77. (Opgenomen op een casette bandje en in 2010 met simpele hedendaagse software bijgeschaafd.)En deze opnames vind je dus hier !
Veel luister plezier.

 

op youtube


cover-front